Filmski dnevnik MARCELA STEFANCICA jr. [xx]


Striptease1996, Andrew Bergman


Toples bar u kojem je seksi samo Burt Raynolds!Demi Moore je za Striptiz dobila 12,5 miliona US$, sto je rekordni zenski filmski honorar, mozda cak najvisi zenski honorar u povijesti svijeta. I dobila ga je zato da bi bila jeftina i smijesna: jeftinoca je njezina vrlina, smisla za humor nema ni koliko secera u sugar-free kaugumi.

Striptiz je farsa u kojoj Demi striptizom zaradjuje za zivot samo stoga sto je dobra mati. Pokusava se, naime, dokopati starateljstva nad kcerkom koju je sudac, porno-fan, dodijelio njezinom bivsem muzu, naravno dzankiju, kradljivcu invalidskih kolica i policijskom spiclu. I kad u bar zakorakne sluzavi, vazelinski, skorumpirani, perverzni, groteskni republikanski kongresmen, glumi ga Burt Raynolds, striptizeta upadne u mrezu ubojstava, secerne mafije i ucjenjivanja.

Okej, Demi se svlaci zato sto je dobra majka a ne zato sto bi u striptizu uzivala.

Jos gore, citav film nas pokusava uvjeriti da stvarno nije lijepo da u tome - u toj bezdusnoj ekspoataciji suvremene zene, u tome ekscesu seksualne industrije - uzivamo mi. Uh, slatko, zar ne, svlaci se, demonstrira nekoliko topless pirueta a nama govori - ne smijete uzivati!

Demi se svlaci u dobrotvorne svrhe.

Oh, 12,5 miliona US$ dobila je zato da se skine u filmu koji tvrdi da je striptiz tek iskoristavanje zena!

Demi na svaki nacin pokusava dokazati kako ima tijelo.

Hej, je li joj itko vec rekao da nema glavu!


<< + >>

Marcel Stefancic main page

arkzin switchboard